Nieuws

ENGIE versterkt haar positie op de technische beveiligingsmarkt

Bunnik – 3 juli 2019 - ENGIE heeft Holland Systemen Elektronische Beveiliging Den Haag BV (Holland Systemen) overgenomen. Holland Systemen is sinds 1995 leverancier van geïntegreerde beveiligingssystemen op het gebied van toegangscontrole, cameratoezicht, brand- en inbraakbeveiliging. ENGIE zet fors in op integrale technologische oplossingen en digitalisering. Met deze overname krijgt ENGIE meer slagkracht op het gebied van integrale beveiligingsoplossingen en versterkt ze haar positie in de beveiligingsmarkt.

Groei ontwikkeling integrale beveiligingsoplossingen
Maatschappelijke trends zoals de groei van cybercriminaliteit en de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek hebben invloed op de beveiligingsmarkt en veroorzaken een groei van en vraag naar integrale beveiligingsoplossingen. ENGIE zet daarom fors in op integrale technologische oplossingen en digitalisering. Deze overname past perfect in de strategie van ENGIE om haar positie te versterken het gebied van Fire Safety & Security.

Opschalen en ontzorgen
De kennis en kunde van Holland Systemen wordt samengevoegd met de expertise van ENGIE Fire Safety & Security. Hierdoor worden de ENGIE-oplossingen op het gebied van blussing, branddetectie en security aangevuld tot een compleet aanbod aan beveiligingsoplossingen, inclusief de managementsoftware die al deze systemen integreert. Zo kan ENGIE haar klanten volledig ontzorgen.

Hans Boot, COO Services ENGIE Nederland: “Met de kennis en kunde van de 26 nieuwe collega’s van Holland Systemen kan ENGIE haar fire safety & securityoplossingen verder opschalen in één geïntegreerde oplossing voor haar klanten. Deze overname geeft ENGIE meer slagkracht op het gebied van integrale beveiligingsoplossingen en versterkt haar positie in de beveiligingsmarkt."

Ralph Hijdra, directeur Holland Systemen, blijft zijn functie vervullen binnen ENGIE. “Ik ben trots dat de expertise vanuit Holland Systemen op het gebied van safety en security managementsystemen verder wordt uitgebreid binnen ENGIE. Dankzij de standaardisatie die wij meenemen zullen klanten volledig ontzorgd worden.”