Blog

Laadpas kiezen voor jouw elektrische auto

ENGIE wil energie begrijpelijk maken voor iedereen en vertellen wat er allemaal kan in een veranderende energiewereld. Zodat iedereen aan de slag kan met duurzame keuzes.

Auto bij een laadpaal
Laadpaal

Jouw elektrische auto wil je op zoveel mogelijk plekken kunnen opladen, zodat je altijd zorgeloos op pad kunt. Om bij openbare laadpalen te kunnen laden heb je een laadpas voor jouw elektrische auto nodig. Met jouw pas kun je jouw auto uiteraard ook opladen bij jouw eigen laadpaal. Wij leggen je uit hoe een laadpas werkt, waarop je moet letten bij het kiezen van een laadpas en we geven je informatie over de laadpas die je bij een ENGIE laadpaal krijgt.

Hoe werkt een laadpas?

Om een laadpaal te activeren heb je een laadpas of laadsleutel nodig. Beide hebben dezelfde werking, je kiest zelf wat voor je het handigst is. Je houdt de laadpas (of sleutel) voor het daarvoor bestemde scherm en je volgt hierna de instructies die op het scherm worden weergegeven. Wil je stoppen met laden, dan scan je opnieuw de laadpas om jouw elektrische auto los te koppelen en het laden te stoppen.

Laadpas kiezen: waar je op moet letten

Kosten van de laadpas

Een laadpas kan besteld worden bij verschillende partijen, hierdoor kunnen de prijzen verschillen. Bijna iedere aanbieder rekent kosten voor het gebruik van een laadpas. Bij de ene aanbieder betaal je een vast bedrag per maand en bij de andere betaal je een bedrag per laadbeurt. Rijdt je veel elektrisch, dan is het voordeliger om een laadpas te kiezen waarbij je een vast bedrag per maand betaalt.

Dekking in binnen- en buitenland

Met jouw laadpas wilt je jouw elektrische auto natuurlijk op zoveel mogelijk plekken kunnen opladen. Daarom is het belangrijk om te achterhalen wat de dekking van de laadpas is. Waar in Nederland kun je laden? En kun je met de laadpas ook gebruikmaken van snellaadpunten? Onderzoek daarnaast of de laadpas te gebruiken is in het buitenland. Je kunt ook aparte laadpassen nemen voor binnen- en buitenland.

Bereikbaarheid klantenservice

Het kan voorkomen dat een laadpaal niet werkt of dat je hulp nodig hebt bij het gebruiken van jouw laadpas. In dat geval is het van belang dat de klantenservice van jouw laadpas goed bereikbaar is en je snel kan helpen. Het is dan ook aan te raden om te controleren wat de bereikbaarheid van de klantenservice is en om ervaringen van anderen te lezen.

Hoe zit dat bij ENGIE?

Bij een ENGIE laadpaal voor thuis krijg je standaard een EVBox laadpas geleverd. Een losse of extra laadpas is gratis. Een registratie voor publiek laden kan via onze partner EVBox en kost €4,55 per maand. Je kunt met deze registratie laden bij alle openbare laadpalen in Nederland, waaronder snellaadpunten. Daarnaast kun je openbare laadpalen gebruiken binnen het EVBox netwerk in het buitenland. Iedere maand ontvangt je van ons een factuur van het aantal kWh dat met jouw laadpas is verbruikt om jouw elektrische auto op te laden. Heb je problemen met de laadpas die je via ENGIE hebt ontvangen, dan kun je altijd terecht bij de support van EVBox.