Blog

ENGIE maakt stroom opgewekt door energiecoöperatie beschikbaar

ENGIE wil energie begrijpelijk maken voor iedereen en vertellen wat er allemaal kan in een veranderende energiewereld. Zodat iedereen aan de slag kan met duurzame keuzes.

Zonnepanelen
Man loopt  over zonnepark

Energiecoöperatie Zonnige Start uit de gemeente Emmen heeft bijna 1.000 zonnepanelen geplaatst op een loods in Klazienaveen-Noord. Via energieleverancier ENGIE is de stroom die deze panelen opwekken, nu beschikbaar voor inwoners uit de omgeving.

Zonnige Start wil met lokale zonneparken een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gemeente Emmen. Inwoners van de gemeente kunnen profiteren van deze opgewekte groene stroom uit de buurt, zonder dat zij zelf zonnepanelen hoeven te installeren.

Jan Schoonbeek van Zonnige Start: “De doelstelling van Zonnige Start is om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van de voordelen van zonne-energie, zonder zelf te hoeven investeren in zonnepanelen.”

Boudewijn Boeve van ENGIE: “Als ENGIE willen we, net als Zonnige Start, de groei van zonne-energie in Nederland versnellen. Deze samenwerking maakt het mogelijk dat iedereen kan meedoen. Dus ook mensen zonder geschikt dak of met een smalle beurs. Samen zetten we veel positiefs in beweging!”.