Image

Alles over verhuizen en energie

De meest gestelde vragen over de energieleverancier bij een verhuizing

Verhuizen en energie

Hoe zit dat eigenlijk met een verhuizing en je energieleverancier? Dit hangt van je situatie af. Heb je al een energieleverancier? Of juist nog niet? Wil je je huidige energieleverancier behouden of wil je graag overstappen? Kortom, rondom een verhuizing spelen een hoop vragen rondom de energieleverancier. Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet wat je moet doen. Daarnaast hebben we alles gebundeld in een verhuismagazine dat je gratis kunt downloaden. Zo heb je alle informatie eenvoudig bij de hand.

Meest gestelde vragen over de energieleverancier bij een verhuizing:

  • Ik ga verhuizen, hoe zit dat met mijn energieleverancier?
  • Ik ga verhuizen, maar heb nog geen energieleverancier, kan ik me met spoed aanmelden?
  • Ik ga verhuizen en wil overstappen naar een nieuwe energieleverancier, kan dit?
  • Ik ga verhuizen, kan ik mijn energieleverancier behouden?
  • Ik ga verhuizen, kan ik de energieleverancier van de huidige bewoner overnemen?
  • Kan de energieleverancier een boete geven bij verhuizing?

Ik ga verhuizen, hoe zit het met de energieleverancier?

Dit hangt helemaal af van je situatie en van wat je wilt. Belangrijk om te weten is dat je huidige energiecontract niet automatisch wordt beëindigd bij een verhuizing.

Situatie 1: je hebt al een energieleverancier

  • Je verhuist het contract mee naar het nieuwe adres.
  • Je beëindigt je huidige energiecontract en stapt over.

Situatie 2: je hebt nog géén energieleverancier

  • Je verhuist over enige tijd en meldt je aan.
  • Je verhuist op korte termijn en doet een spoedaanvraag.

Met spoed energie nodig?

Ben je zo druk bezig geweest met de verhuizing zelf, dat je vergeten bent een energieleverancier te zoeken? Er komt veel kijken bij verhuizen en dat snappen wij. Gelukkig kun je je bij ENGIE met spoed aanmelden. Zo geniet je direct en comfortabel van je nieuwe woning. Ben je niet verhuisd, maar wil je je wel met spoed aanmelden? Ook dat kan. Lees hier meer informatie over een spoedaanvraag.

Doe hier een spoedaanvraag
Image

Ik ga verhuizen en wil overstappen

Ga je verhuizen en zie je dit als een mooi moment om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier? Dat kan! Ga op zoek naar een energieleverancier die ook op de lange termijn het beste bij je past. Als je overstapt naar ENGIE dan verzorgen wij je gehele overstap, ook het beëindigen van je huidige energiecontract.

Waar moet ik op letten?

Kan ik blijven bij mijn huidige energieleverancier?

Zonder opzeggen loopt je contract met je huidige energieleverancier door. Dit contract blijft echter doorlopen op basis van je oude adresgegevens. Krijg je duurzame energie van ENGIE? Dan is het belangrijk dat je tijdig je verhuizing aan ons doorgeeft. Dit kan eenvoudig via MijnENGIE of in de app. Zo kun je na je verhuizing direct en comfortabel genieten van je nieuwe woning.

Wil je ook duurzame energie van ENGIE? Meld je bij ons aan en wij verzorgen de gehele overstap.

Aanmelden bij ENGIE
Consument tablet

Kan ik de energieleverancier overnemen?

Heeft de huidige bewoner duurzame energie van ENGIE en wil je ook energie bij ons afnemen? Dan kun je je als nieuwe klant bij ons aanmelden. Ook als je nog een contract met je huidige energieleverancier hebt lopen. Na aanmelding, kunnen wij de gehele overstap voor je regelen.

Direct aanmelden
Energie overnemen

Kan ik een boete krijgen bij een verhuizing?

Een energieleverancier zal geen boete geven omdat je verhuist. Een energieleverancier kan wel een boete geven omdat je door je verhuizing je contract vroegtijdig opzegt. Dit is afhankelijk van de afspraken die vastgelegd zijn in het contract met je huidige energieleverancier. Daarnaast is de boete afhankelijk van de resterende looptijd van je contract. Het wettelijk maximum ligt op € 125,- per product. Stap je over op de duurzame energie van ENGIE en moet je een boete betalen aan je huidige leverancier? In sommige gevallen betaalt ENGIE de boete voor dan voor jou. Lees meer over onze boetevergoeding.