Artikel

Inclusieve arbeidsanalyse: op weg naar en inclusieve organisatie

ENGIE vindt het belangrijk dat iedereen in de maatschappij een kans krijgt. Daarom liet ENGIE Services Zuid een inclusieve arbeidsanalyse uitvoeren voor de engineeringsafdeling van de locatie Maastricht-Airport. Een analyse die in kaart brengt of er taken binnen de organisatie zijn die uitgevoerd kunnen worden door mensen met een arbeidsbeperking. Na het inzichtelijk maken van de lijst met geschikte werkzaamheden werd een profiel opgesteld van de kandidaat die hier het beste bij past.

Twee nieuwe collega’s

Op basis van de uitkomsten van de analyse ging ENGIE samen met het UWV op zoek naar een goede match en die is gevonden! ENGIE heeft met twee personen 1 FTE kunnen vullen. Zij verrichten werkzaamheden die ondersteunend zijn aan het primaire proces van de engineeringsafdeling. Een welkome ondersteuning voor de afdeling en fijne, afgekaderde werkzaamheden voor onze twee nieuwe collega’s.

Ontwikkeling

Senior HR business partner Patrick Pustjens: “Het traject is tot nu toe erg succesvol. De nieuwe collega’s krijgen begeleiding van een werkplekbegeleider vanuit ENGIE en een jobcoach van het UWV. Ze lijken erg op hun plek bij ons bedrijf en het werk gaat ze goed af. Sterker nog, ze nemen steeds meer taken op zich. Ze krijgen dus echt de kans om zich te ontwikkelen en die grijpen ze met beide handen aan. Als dit zo doorgaat, komt er misschien zelfs wel ruimte voor nieuwe collega’s, die de taken weer kunnen gaan uitvoeren waar deze collega’s ooit mee begonnen zijn. Op die manier proberen we te bewegen naar een inclusieve organisatie met eerlijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt.”