Image

Het Nederlandse elektriciteitsnet komt langzaam onder druk te staan. Netproblemen ontstaan enerzijds door de toename van duurzame energiebronnen, anderzijds door verduurzaming van warmtevoorziening, mobiliteit en uitbreiding van bedrijfsactiviteiten. Hierdoor moet er op een bepaalde plek in het netwerk meer energie door dan dat het aankan (netcongestie). Verduurzamingsinitiatieven komen daardoor abrupt ‘on hold’ te staan. Er is een kans dat dit verduurzaming, groei of uitbreiding van uw bedrijf in de weg staat. De PowerBooster van ENGIE biedt de oplossing.

Ontdek de kracht van de PowerBooster

De wachttijd bij netcongestie kan oplopen tot vijf jaar. Daar zit u wanneer u wilt uitbreiden of verduurzamen niet op te wachten. De PowerBooster is een perfecte tijdelijke oplossing: de kracht van een batterij, ondersteund door een generator en zonnepanelen. De batterij zorgt voor de optimale inzet van alle elektriciteitsstromen en de generator gaat alleen aan op het moment dat u langdurig veel energie nodig heeft. Hiermee voorkomt u elektriciteitstekorten. 

Image

Nog meer voordelen van de PowerBooster zijn:

Duurzaam

Gebruik van zonne-energie, de batterij reduceert het brandstofgebruik en gebruik van biobrandstof is mogelijk.

Betrouwbaarheid

Gegarandeerde beschikbare capaciteit, snelle respons van de batterij & 24/7 op afstand te monitoren

Betaalbaar

De service is inclusief alle kosten (op de primaire energiekosten na), geen zorgen over installatie of onderhoud en de energie is op het juiste moment (her)inzetbaar.

ENGIE's PowerBooster: Een oplossing voor uw uitdaging

Image

De PowerBooster is verplaatsbaar en daardoor ideaal als tijdelijke oplossing. De apparaten worden op een semi-permanente basis geplaatst en weer verwijderd wanneer uw netaansluiting weer voldoende energie kan leveren. De batterij kan energie opslaan en afgeven wanneer dit nodig is en de generator slaat pas aan bij een hoge vraag aan energie. Door de energiestromen te optimaliseren is de PowerBooster een zeer duurzame oplossing. 

De PowerBooster kan door bedrijven ingezet worden wanneer ze willen uitbreiden maar hij kan ook worden ingezet in nieuwbouwwijken waar nog de nodige werkzaamheden aan het net moeten worden uitgevoerd. Wederom een innovatief en breed inzetbaar product. 

Interesse? 
Neem contact op met Richard Beekhuis per telefoon (+316 229 353 11)  of per email (richard.beekhuis@engie.com).

Email Richard Beekhuis