Oplaadpunten voor uw bezoekers Bezoekers kunnen hun elektrische auto opladen

U kunt laadpalen plaatsen voor uw bezoekers. Als u een eigen stuk grond heeft dan kunt u de laadpalen plaatsen, u hoeft hiervoor geen vergunning aan te vragen. Heeft u geen eigen stuk grond dan kunt u kijken hoe u openbare laadpunten kunt aanvragen in uw gemeente. Per gemeente is dit anders geregeld.

Een of meerdere laadpalen

U kunt zelf bepalen hoeveel laadpalen u wilt plaatsen. Het aantal elektrische auto's neemt toe en de vraag om elektrisch te laden neemt toe. U kunt kiezen voor 1 laadpaal met 1 of 2 laadpunten of u kiest voor meerdere laadpalen. Kiest u voor meerdere laadpalen dan adviseren wij de Hub plus Satelliet opstelling. De laadpalen worden dan aan elkaar gekoppeld en u heeft maar één modem nodig. Met deze opstelling kunt u ook Slim laden inzetten.

Bij Slim laden wordt het beschikbare vermogen verdeeld over de laadpalen waar een auto's staan te laden. Staan er meerdere auto's gelijk te laden, dan wordt de energie verdeeld zodat alle auto's opladen. De laadsnelheid per auto zal dan lager zijn maar alle auto's worden wel voorzien van energie.

Laadpalen voor wie beschikbaar?

U kunt de laadpalen op verschillende manieren aanbieden aan bezoekers. U kunt zelf meerdere laadpassen hebben die alleen te gebruiken zijn bij uw laadpalen. Maar u kunt  ook uw laadpalen beschikbaar maken voor openbaar laden. Uw bezoekers kunnen dan met hun eigen laadpas gaan laden. Via het backoffice systeem worden de kosten automatisch gefactureerd bij de bezoeker. U kunt zelf het tarief instellen dat u wilt ontvangen voor het laden.