Laden bij een openbaar laadpunt Uw auto opladen bij een openbare laadpaal

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om thuis zijn of haar elektrische auto op te laden en niet iedereen kan de auto op het werk opladen. In sommige gevallen kan een Vereniging Van Eigenaren uitkomst bieden en kunnen de parkeerplekken bij of onder een flat benut worden voor het plaatsen van oplaadpunten. In andere gevallen bent u afhankelijk van de openbare ruimte.

Elke gemeente is anders

ENGIE heeft met diverse gemeentes afspraken gemaakt over het plaatsen van openbare laadpalen. Hoe dit geregeld is in uw gemeente kunt u controleren op deze website. Bezoek daarvoor de pagina van uw gemeente. Voor alle 388 gemeentes kunt u vinden hoe dit in zijn werk gaat.

Openbaar oplaadpunt aanvragen

In de meeste gevallen kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen. Als er in een gemeente gebruik gemaakt wordt van een eigen aanvraagformulier of -portaal dan wordt u doorverwezen. Als een gemeente nog geen beleid heeft op het gebied van openbare oplaadpunten dan worden de aanvragen verzameld en wordt er contact opgenomen met de betreffende gemeente.

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Vanwege alle belangen in de openbare ruimte is een openbaar oplaadpunt niet in een week gerealiseerd. De meeste laadpalen worden tussen de 4 en de 6 maanden geplaatst. Heeft u gemeente al openbare laadpalen dan gaat het vaak sneller. Hoe werkt dan het proces:

  1. U selecteert uw gemeente en dient een aanvraag in;
  2. Als de aanvraag binnenkomt dan worden uw gegevens gecontroleerd;
  3. Uw aanvraag wordt beoordeeld door uw gemeente;
  4. Er wordt een optimale locatie gezocht;
  5. De gemeente neemt het besluit om door te gaan;
  6. De laadpaal wordt geplaatst en u wordt geïnformeerd;
  7. U kunt gebruikmaken van de laadpaal.
Openbaar laden in uw gemeente?

Hoe gaat uw gemeente om met openbare oplaadpunten? Selecteer uw gemeente en bekijk het hier.