Laadpalen voor uw leasemaatschappij

Het aantal elektrische auto’s in Nederland is de afgelopen jaren enorm toegenomen en zal naar verwachting ook blijven groeien. Door de fiscale voordelen en de relatief lage bijtelling is het rijden van een elektrische auto voor veel zakelijke rijders erg aantrekkelijk. Bij u als leasemaatschappij ligt de focus natuurlijk volledig bij de auto’s en minder bij de laadpalen. Maar of het nu een zakelijk- of private leasecontract betreft, bij een elektrische auto is een laadpaal gewenst! Met een laadpaal thuis ervaren uw klanten altijd het gemak van een vrij laadpunt voor hun leaseauto. Daarom zult u als leasemaatschappij rekening moeten houden met een laadpaal bij de verkoop van een EV.

Hierin zoeken we graag de samenwerking met u op!

Wat kan ENGIE voor uw leasemaatschappij betekenen?

We bieden leasemaatschappijen de mogelijkheid om direct een laadstation te leveren bij de elektrische auto die verkocht wordt. Samen zorgen we voor een optimaal ingericht traject voor de klant. Een professionele samenwerking staat of valt bij het vertrouwen dat u als leasemaatschappij heeft in de partner voor laadstations. Om u als opdrachtgever een idee te geven van hoe het opvolgingsproces in zijn werk gaat, zou het traject er als volgt uit kunnen zien.

 1. Wanneer u als leasemaatschappij een samenwerking met ons aangaat, kunnen contactgegevens van uw klant worden gedeeld met ENGIE.
 2. Wij zien in ons systeem dat de klant via u bij ons terecht is gekomen.
 3. Wij nemen contact op met de klant.
 4. Onze specialisten bieden uw klanten een passend advies op het gebied van laadpalen. Samen kijken we welke laadpaal het best bij de leaseauto van uw klant past.
 5. We komen tot een overeenkomst met de klant en wij plannen een afspraak in voor de levering en installatie van de laadpaal bij de klant thuis.

Let wel, dit is slechts een voorbeeld om u een idee te geven hoe een proces eruit kan zien, allerlei samenwerkingsvormen zijn mogelijk in overleg. Volledig afgestemd op de aanpak die u uw klanten wilt bieden. Alles is bespreekbaar, dat maakt de samenwerking met ENGIE zo veelzijdig.

Bekijk al onze laadpalen

Vraag een adviesgesprek aan


 • Wilt u weten hoe ENGIE omgaat met uw persoonsgegevens? Bekijk dan ons privacystatement.

Welke laadstations zijn beschikbaar voor leasemaatschappijen?

Wanneer u als leasemaatschappij op zoek bent naar laadpalen voor uw klanten, zullen deze aan bepaalde eisen moeten voldoen door de verschillende behoeftes van klanten. Om thuis of op kantoor veilig en snel te laden bieden wij laadoplossingen van Evbox en Wallbox. Deze laadoplossing bestaat uit een laadstation op een paal of aan de wand, optioneel met installatie en een laadpas.

Een greep uit de andere slimme mogelijkheden die we kunnen bieden:

 • Dynamic Load Balancing
 • Smart Charging
 • Hub-satellite opstelling om een netwerk van gekoppelde laadpunten te realiseren
 • Automatische facturatie naar gebruikers
 • Laadkosten verrekenen met de werkgever

Voor elke situatie is er een laadpunt beschikbaar. Op dit moment hebben we verschillende soorten en typen laadstations in het assortiment voor verschillende doeleinden.

Samenwerken met een partner in laadstations?

Wilt u als leasemaatschappij gebruik maken van laadstations om in de laadbehoefte van uw EV-klanten te voorzien? Graag bespreken we alle mogelijkheden en samenwerkingsvormen met u!

We zijn op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur bereikbaar via
088 444 66 80 of mail naar klantenservice@engie-laadpalen.nl. Of vraag via het formulier een persoonlijk adviesgesprek aan. We helpen u graag!