Laadoplossingen voor corporates Eenvoudig laden voor personeel en bezoekers

Bent u een corporate en overweegt u laadpalen te installeren op uw locatie(s)? ENGIE staat van A tot Z voor u klaar van advies tot installatie.

Steeds meer corporates verduurzamen hun wagenpark, maar ook particulier gaan steeds meer medewerkers elektrisch rijden. Horeca, winkels en bedrijven spelen daar steeds meer op in om hun parkeerplekken te voorzien van een of meerdere laadpalen. Zo kan het personeel altijd de auto opladen, maar het kan ook een manier zijn om juist meer bezoekers aan te trekken, omdat deze bij uw bedrijf hun elektrische auto op kunnen laden.

De voordelen van laadstation(s)

Laadstations kennen velen voordelen, hieronder noemen we een aantal belangrijke voordelen van één of meerdere laadstations voor uw corporate: 

  • Alle laadstations gekoppeld in één systeem;
  • Beheersysteem voor beheer en onderhoud;
  • Bepaal zelf de tarieven voor opladen;
  • Inzicht in alle laadsessies;
  • Eenvoudige facturatie. 

Laadstation(s) voor uw bezoekers

Naast uw personeel, kunt u – als u dit wenst – ook bezoekers bij uw laadstation(s) laten laden. Dit is een goede service. Het gebeurt steeds vaker dat het hebben van een laadstation zorgt voor meer aanloop naar uw bedrijf. Mensen met een elektrische auto kiezen eerder voor een locatie mét laadstation. U kunt de laadpaal zelf instellen, zoals u dit wenst. Maak de keuze tussen gratis laden, alleen betalen voor de gebruikte energie of laat gebruikers naast de energie ook een zelf instelbaar starttarief betalen.

Vraag een adviesgesprek aan


  • Wilt u weten hoe ENGIE omgaat met uw persoonsgegevens? Bekijk dan ons privacystatement.

Laadstation(s) voor uw personeel

Gaat uw personeel steeds meer elektrisch rijden, bijvoorbeeld door de interessante lease-mogelijkheden? Dan is het verstandig om een een of meerdere laadstations op uw parkeergelegenheid te installeren. Zo kan uw personeel altijd hun elektrische auto op de zaak opladen. Handig, want zo kunnen ze makkelijk vanuit de zaak op pad, naar bijvoorbeeld een klant.

Welk laadstation is geschikt voor corporates?

Niet ieder laadstation is geschikt voor corporates. Voor zakelijk gebruik raden wij de EV-Box BusinessLine aan. Dit laadstation is speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik en is te krijgen als enkel of dubbel laadstation. Het voordeel van dit laadstation is dat meerdere laadstations eenvoudig aan elkaar kunnen worden gekoppeld voor optimaal gebruik.

Het laadstation is in meerdere vermogens te krijgen, waardoor er altijd een geschikte optie is voor uw corporate. Samen met u kijken we welke capaciteit aanwezig is in uw meterkast en welke laadcapaciteit u wenst.


Direct vrijblijvend advies? Bel +31 (0)88 444 66 66 
(op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur, lokaal tarief).

Laadpaal zakelijk

Slim laden

Bij corporate is het soms lastig om de laadstations goed in te stellen, zeker wanneer er meerdere laadstations op een locatie staan. Dit komt omdat de beschikbare capaciteit erg kan schommelen door de dag heen. Heeft u een beperkt vermogen beschikbaar of kan het beschikbare vermogen erg schommelen? Dan is slim laden een goede oplossing.

Met slim laden wordt het beschikbare vermogen over de laadpalen die in gebruik zijn verdeeld. Bij beperkte stroomcapaciteit wordt dit eerlijk over de laadstations verdeeld, zodat iedere auto wordt opgeladen. Wanneer een auto vol is, wordt die capaciteit weer verdeeld over de andere laadstations. U kunt in het backoffice-systeem eenvoudig zelf het minimum en maximum vermogen instellen.

Fiscale voordelen

Er zijn verschillende fiscale voordelen waar u gebruik van kunt maken. De regelingen zijn opgezet om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren. Als u besluit te investeren in laadstations bespaart u met deze regeling tot wel honderden euro’s.

Lees hier meer over de fiscale voordelen
.

ENGIE: uw partner in laadoplossingen

Op het gebied van laadoplossingen komen al onze expertises bij elkaar. We hebben de beste experts op het gebied van de laadpaal zelf (dochterbedrijf EV-Box), het installatieproces (ENGIE Services) en het leveren van energie (ENGIE Energie).

Of uw wagenpark nu bestaat uit 1 bedrijfswagen of 25.000, ENGIE heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing. Vraag een offerte aan of praat eens met onze e-mobility experts. Zij zijn telefonisch bereikbaar via onderstaand telefoonnummer.

+31 (0)88 444 66 66 (werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur, lokaal tarief)