Thuis een oplaadpunt installeren Eenvoudig thuis uw elektrische auto opladen

Overweegt u om thuis een oplaadpunt te installeren? Dan bent u vast (binnenkort) de trotse eigenaar van een mooie elektrische auto. Als u écht wilt genieten van uw elektrische auto, dan is een oplaadpunt aan huis wel zo handig.

Met een oplaadpunt aan huis bent u namelijk altijd verzekerd van een voordelig opgeladen auto. Vooral als u naast een elektrische auto ook zonnepanelen bezit, kunt u bijzonder voordelig (en groen!) onderweg zijn.

Wat kost een oplaadpunt aan huis?

Dit hangt af van uw situatie en voor welk serviceniveau u kiest. Een basis laadpunt heeft u al vanaf € 783 (excl btw), maar dan moet u de installatie zelf verzorgen.

ENGIE verzorgt de installatie echter graag voor u. Als u bij ons een offerte aanvraagt dan zorgen we ervoor dat we een goed beeld krijgen van:

  • De voor u meest geschikte lader;
  • Locatie waar het oplaadpunt geplaatst kan worden;
  • Inzicht in waar de kabels langs moeten lopen;
  • Inzicht in de mogelijkheden van uw meterkast;
  • Overzicht wat er aangesloten moet worden.
Op basis hiervan kunnen we u een prijs geven voor een geheel verzorgde installatie. Houd rekening met een prijs vanaf € 1.403 (exclusief btw).

Het is ook mogelijk om een laadpaal te huren. U hoeft dan vooraf geen investering te doen, maar betaalt dan voor een vaste periode een vast bedrag per maand. Wanneer u een offerte aanvraagt voor een laadpaal, ontvangt u altijd een koop- en huurofferte in één. Zo kunt u zelf de afweging maken wat voor u het meest interessant is.

Wat kost een oplaadbeurt?

De prijs die u thuis betaalt voor uw energie is 20 tot 80% goedkoper dan wat u betaalt bij een openbaar oplaadpunt.

Tesla's Supercharger netwerk is een van de goedkoopste netwerken. Een laadbeurt hier kost 20 cent per kW. Maar het Supercharger netwerk is alleen geschikt voor Teslas. Bij Fastned betaal je echter tot 59 cent per kWh. Bij veel openbare oplaadpunten is het vaak onduidelijk welk tarief men hanteert, maar dit varieert van 26 cent tot 59 cent per kW.

Als u zelf een openbaar oplaadpunt aanvraagt voor bij uw woning / appartement, dan heeft de gemeente meestal afspraken gemaakt met de betreffende dienstverlener, zodat u weet welk tarief er gehanteerd wordt.

Heeft u thuis een laadpaal dan gaat uw energieverbruik omhoog. Met een voordelig energiecontract kunt u besparen op uw energiekosten en zo bespaart u ook op de kosten per laadsessie. 

Bekijk hier welke energietarieven ENGIE op dit moment rekent.

Voordelen van thuis uw auto opladen?

Een oplaadpunt aan huis is ten opzichte van het openbaar oplaadpunt heel handig en voordelig:

  • U kunt uw auto opladen terwijl u thuis bent;
  • Uw laadpaal is altijd beschikbaar;
  • U kiest een laadpaal die past bij het vermogen van de accu in de auto;
  • Kosten voor de laadsessie zijn lager;
  • Door thuis op te laden heeft u de laadpaal sneller terugverdiend.

Maak gebruik van ons laadpaal advies om te kijken welk oplaadpunt wij aanbevelen voor uw auto en het beschikbare vermogen in uw meterkast. En u ziet direct een inschatting van de laadtijd.

Wat kost een oplaadpunt + installatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan