Laadpaal plaatsen in gemeente Vlieland

Vlieland heeft, net als de andere Waddeneilanden, de ambitie om in 2020 volledig zelfvoorzienend te zijn op het gebied van duurzame energie- en watervoorziening. De eilanden hebben deze ambitie vastgelegd in een ambitiemanifest, die in 2007 door alle gemeenteraden is ondertekend. Als groene, vooruitstrevende energiemaatschappij willen wij de inwoners van gemeente Vlieland helpen om deze ambitie waar te maken. Daarom plaatsen wij overal in de gemeente elektrische laadpalen. Want één van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen 50 jaar op het gebied van duurzaamheid? Dat is elektrisch rijden!


Wilt u een laadpaal laten plaatsen in uw gemeente? Dat kan ENGIE voor u regelen! Wij voldoen aan alle regels die de gemeente Vlieland stelt voor het plaatsen van laadpalen. Dit betekent dat u zelf kunt kiezen waar de laadpaal geplaatst gaat worden: bij u thuis, op uw werk of gewoon langs de weg. Zo zit u nooit meer zonder duurzame energie!

Openbare laadpaal aanvragen

Via het portaal op oplaadpuntaanvragen.nl kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Dit kan wanneer u werkt of woont in de gemeente Vlieland en uw elektrische of hybride auto een elektrisch bereik heeft van 50 kilometer of meer.

Wanneer de laadpaal op een geschikte locatie geplaatst kan worden verstrekt de gemeente een vergunning en gaat ENGIE voor u aan de slag. Een oplaadpunt aanvragen kan hier: oplaadpunt aanvragen gemeente Vlieland.

Laadpaal installeren bij u thuis

Als u het geluk heeft dat u op uw eigen terrein ruimte heeft voor een laadpaal, dan heeft u verschillende opties. Wilt u een laadpaal plaatsen bij uw huis of onder uw carport? Of heeft u liever een wandmodel? Kies dan voor een van onze geheel verzorgde pakketten waarbij we zorgen voor een passende laadpaal inclusief installatie. Geef uw wensen op in uw offerteaanvraag en we bieden u de beste opties.

Bent u zelf handig? ENGIE heeft ook laadoplossingen voor de doe-het-zelver. Zo kunt u de bij ons bestelde laadpaal zelf installeren en alleen de finale aansluiting (en controle) door ons laten doen. Wij zorgen er dan voor dat uw installatie voldoet aan de NEN-norm.

Als u geen eigen plaatsingsmogelijkheid heeft en afhankelijk bent van plaatsing op openbaar terrein, dan kunt u bij de Gemeente Vlieland een laadpaal aanvragen.

Laadpaal installeren bij uw zaak

Voor bijna elk bedrijf is het aantrekkelijk om het zakelijke vervoer te verduurzamen. Of u nu kiest voor een laadpaal vanwege de auto’s van uw medewerkers, uw eigen wagenpark of als service om aan te verdienen. ENGIE heeft verschillende laadoplossingen die allemaal interessant zijn voor u als ondernemer. Zo kunt u bijvoorbeeld als horecaondernemer voorkomen dat uw bezoeker bij uw concurrent gaat parkeren omdat hij wel een oplaadpunt aanbiedt.

Ook in de Gemeente Vlieland hebben we al veel zakelijke laadpalen mogen plaatsen. Zo veranderen we Nederland langzaam maar zeker in een land waar iedereen mobiel kan rijden, zonder zich zorgen te hoeven maken over het bereik.