Laadpaal plaatsen in gemeente Rijswijk

Nederland is in de ban van duurzaamheid. Dat geldt ook voor de gemeente Rijswijk. In 2016 stelde de gemeente een meerjarenplan vast om te groeien naar een duurzaam Rijswijk. Vijf uitgangspunten staan in dit plan centraal: vermindering van energieverbruik, vergroting van de biodiversiteit, het verbeteren van de milieukwaliteit, een klimaatbestendige stad en het verminderen van afvalstromen. ENGIE is erg blij met het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Rijswijk. Want ook wij streven naar een beter milieu en minder CO2-uitstoot, onder meer door het stimuleren van elektrisch rijden. Als groene energieleverancier willen wij graag dat meer mensen in de gemeente Rijswijk elektrisch kunnen rijden. Daarom kunt u als inwoner van Rijswijk een laadpaal laten plaatsen in de gemeente. ENGIE regelt dit voor u.


Wilt u ook een steentje bijdragen aan een beter klimaat en een laadpaal plaatsen in gemeente Rijswijk? Op deze pagina hebben wij alle informatie over onze laadpalen verzameld. Zo weet u snel waar u aan toe bent. Samen maken we Rijswijk een stukje groener!


Openbare laadpaal aanvragen

Via het portaal op oplaadpuntaanvragen.nl kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen. Uw elektrische of hybride auto moet wel een actieradius van ten minste 50 kilometer hebben en u moet natuurlijk in de gemeente woonachtig zijn (of daar werken).

Als de laadpaal op een geschikte plek geplaatst kan (en mag) worden dan verleent de gemeente een vergunning en kan ENGIE voor u aan de slag. U kunt deze aanvraag hier indienen: oplaadpunt aanvragen gemeente Rijswijk.

Laadpaal installeren bij u thuis

Als u het geluk heeft dat u op uw eigen terrein ruimte heeft voor een laadpaal, dan heeft u verschillende opties. Wilt u een laadpaal plaatsen bij uw huis of onder uw carport? Of heeft u liever een wandmodel? Kies dan voor een van onze geheel verzorgde pakketten waarbij we zorgen voor een passende laadpaal inclusief installatie. Geef uw wensen op in uw offerteaanvraag en we bieden u de beste opties.

Bent u zelf handig? ENGIE heeft ook laadoplossingen voor de doe-het-zelver. Zo kunt u de bij ons bestelde laadpaal zelf installeren en alleen de finale aansluiting (en controle) door ons laten doen. Wij zorgen er dan voor dat uw installatie voldoet aan de NEN-norm.

Als u geen eigen plaatsingsmogelijkheid heeft en afhankelijk bent van plaatsing op openbaar terrein, dan kunt u bij de Gemeente Rijswijk een laadpaal aanvragen.

Laadpaal bij uw bedrijf

Of u nu kiest voor een laadpaal vanwege de auto’s van uw medewerkers, uw eigen wagenpark of als extra verdienmodel door een marge op de energiekosten aantrekken van extra bezoekers, ENGIE heeft verschillende oplossingen die allemaal interessant zijn voor u als ondernemer. Ook in de Gemeente Rijswijk hebben we al veel laadpalen mogen plaatsen.

Zo veranderen we Nederland langzaam maar zeker in een van de meest aantrekkelijke landen om elektrisch te rijden.

Elektrisch rijden voor iedereen

Als een van de grootste energieleveranciers van Europa komt u ons overal tegen. Ook in de gemeente Rijswijk ziet u ons vaak rijden.
Waar u ook woont, ENGIE komt overal. Zelfs in: 't Haantje, Rijswijk, Sion en Strijp.