Laadpaal plaatsen in gemeente Raalte

Met het programma ‘Raalte duurzaam 2050’ is de gemeente Raalte ambitieus in haar streven naar duurzaamheid. Raalte wil in 2050 een duurzame gemeente zijn en in 2020 moet 20% van de energie duurzaam worden opgewekt. Dit duurzame karakter van Raalte kan u bijvoorbeeld zien aan de energiebesparing die in gemeentelijke gebouwen is gerealiseerd. ENGIE voelt zich als voorloper in de de groene energiemarkt betrokken bij deze duurzaamheidsmaatregelen en richt zich ook in Raalte op elektrisch rijden. Wij willen elektrisch rijden voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk en bereikbaar maken. Dit doen we door laadpalen bij u in de buurt te plaatsen. Helpt u ook mee aan een duurzaam Raalte?

U kunt bij ons terecht voor informatie over laadpalen, bijvoorbeeld bij u thuis of op de zaak. Ook helpen we u met het plaatsen van laadpalen. In Raalte voldoen we aan de regels om ook laadpalen langs de openbare weg te plaatsen! Hieronder hebben we alvast alle informatie op een rij gezet.


Openbare laadpaal aanvragen

Via het portaal op oplaadpuntaanvragen.nl kunt u aanvragen. Dit is mogelijk wanneer in de betreffende gemeente gewoond of gewerkt wordt en uw hybride of elektrische auto een actieradius van minstens 50 kilometer heeft.

De gemeente verstrekt enkel een vergunning als de laadpaal op een goede plek geplaatst kan worden. Daarna gaat ENGIE ermee aan de slag. Een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal doet u hier: oplaadpunt aanvragen gemeente Raalte.

Laadpaal plaatsen bij uw huis

In de gemeente Raalte mag iedereen een laadpaal laten plaatsen op zijn eigen terrein. Heeft u een eigen oprit of heeft u de mogelijkheid voor het plaatsen van een wandmodel aan huis of in de garage? Dan bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in de kosten van een thuislader.

U kunt bij ENGIE een keuze maken uit onze geheel verzorgde pakketten waarbij we zorgen voor een passende laadpaal, inclusief installatie. In ons aanvraagformulier ziet u direct een indicatie van de kosten voor de laadpaal. Als u geen eigen plaatsingsmogelijkheid heeft en afhankelijk bent van plaatsing op openbaar terrein, dan kunt u bij de Gemeente Raalte een oplaadpunt aanvragen.

Wilt u de laadpaal zelf plaatsen en alleen de finale aansluiting (en controle) door ons laten doen? Ook daar hebben we oplossingen voor.

Laadpaal bij uw bedrijf

Of u nu kiest voor een laadpaal vanwege de auto’s van uw medewerkers, uw eigen wagenpark of als extra verdienmodel door een marge op de energiekosten aantrekken van extra bezoekers, ENGIE heeft verschillende oplossingen die allemaal interessant zijn voor u als ondernemer. Ook in de Gemeente Raalte hebben we al veel laadpalen mogen plaatsen.

Zo veranderen we Nederland langzaam maar zeker in een van de meest aantrekkelijke landen om elektrisch te rijden.

Elektrisch rijden voor iedereen

Als een van de grootste energieleveranciers van Europa komt u ons overal tegen. Tot in de kleinste dorpjes van de gemeente Raalte.
Waar u ook woont, ENGIE komt overal. Zelfs in: Broekland, De Hooge Wegen, Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten, Nieuw-Heeten en Raalte.