Laadpaal plaatsen in gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Eėn van hun duurzaamheidsdoelstellingen is om in 2020 20% minder energie te gebruiken en 20% meer duurzame energie op te wekken. Daarnaast zijn er ook concrete plannen om de stad versneld aardgasloos te maken, inwoners en bedrijven uit te dagen om duurzamer te bouwen, en elektrisch vervoer te stimuleren voor een betere luchtkwaliteit in de stad. De gemeente Amsterdam stimuleert het elektrisch vervoer door steeds meer oplaadpunten te plaatsen in de openbare ruimte. ENGIE kan, als koploper in de vergroening van de energiemarkt, deze ambitie zeker waarderen! Daarom willen wij de gemeente Amsterdam helpen door een netwerk aan laadpalen aan te leggen. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook op andere locaties zoals op uw werk of bij u thuis. Op deze manier wordt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar en gemeente Amsterdam duurzamer!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Op de pagina hieronder hebben wij speciaal voor u alle belangrijke informatie gebundeld. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Een duurzame toekomst? Die begint vandaag!


Openbare laadpaal aanvragen

Voor het aanvragen van een oplaadpunt voor uw auto kunt kun u kijken op oplaadpuntaanvragen.nl . Uw elektrische of hybride auto moet hiervoor een elektrisch bereik van minimaal 50 kilometer hebben. Daarnaast moet u wonen of werkzaam zijn in de gemeente Amsterdam.

Alleen als de laadpaal op een geschikte plek geplaatst kan en mag worden verschaft de gemeente een vergunning en kan ENGIE voor u aan het werk. Een aanvraag doen voor een oplaadpunt kan hier: oplaadpunt aanvragen gemeente Amsterdam.

Laadpaal plaatsen bij uw huis

In de gemeente Amsterdam mag iedereen een laadpaal laten plaatsen op zijn eigen terrein. Heeft u een eigen oprit of heeft u de mogelijkheid voor het plaatsen van een wandmodel aan huis of in de garage? Dan bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in de kosten van een thuislader.

U kunt bij ENGIE een keuze maken uit onze geheel verzorgde pakketten waarbij we zorgen voor een passende laadpaal, inclusief installatie. In ons aanvraagformulier ziet u direct een indicatie van de kosten voor de laadpaal. Als u geen eigen plaatsingsmogelijkheid heeft en afhankelijk bent van plaatsing op openbaar terrein, dan kunt u bij de Gemeente Amsterdam een oplaadpunt aanvragen.

Wilt u de laadpaal zelf plaatsen en alleen de finale aansluiting (en controle) door ons laten doen? Ook daar hebben we oplossingen voor.

Laadpaal bij uw bedrijf

Of u nu kiest voor een laadpaal vanwege de auto’s van uw medewerkers, uw eigen wagenpark of als extra verdienmodel door een marge op de energiekosten aantrekken van extra bezoekers, ENGIE heeft verschillende oplossingen die allemaal interessant zijn voor u als ondernemer. Ook in de Gemeente Amsterdam hebben we al veel laadpalen mogen plaatsen.

Zo veranderen we Nederland langzaam maar zeker in een van de meest aantrekkelijke landen om elektrisch te rijden.

Elektrisch rijden voor iedereen

Als een van de grootste energieleveranciers van Europa komt u ons overal tegen. Tot in de kleinste dorpjes van de gemeente Amsterdam.
Waar u ook woont, ENGIE komt overal. Zelfs in: Amsterdam, Driemond, Durgerdam, Holysloot, Ransdorp, Ruigoord en Zunderdorp.